szombat, január 01, 2011

Birta Balázst (18) eltűntnek nyílvánították, szakértők paranormális tevékenységre gyanakszanak

Cserediák tűnt el, az FBI nyomoz

MTI
2011. január 1., szombat 22:38

December elseje óta nem hallatott magáról B. Balázs aki szeptemberben kezdte meg németországi csereévét a Baden-Württembergben található Dischingen községben.

Az eset azért aggasztó, mert a fiatalembernek heti rendszerességgel kellene jelentést írnia új élményeiről, interkulturális találkozásairól, hétvégi kalandozásairól és hálószobatitkairól. Rendszeres olvasóinak már feltűnhetett, hogy a blogja egy hónapja üresen áll. Megpróbáltuk elérni telefonján, de csak a hangposta "Puskát kellett volna hoznunk ehhez a melóhoz" válaszát kaptuk. Üzeneteinkre lapzártáig nem érkezett válasz. Rokonainál is próbáltuk elérni, kevés sikerrel. Az ügyet a német Polizei vette át December másodikához két hétre.

Az ígéretes kezdet ellenére most se tudunk többet B. Balázs tartózkodási helyéről. A német kollégák átkutatták a lakhelyét, ahol több, sátánista rituáléra utaló nyomot találtak, a PSPjét valamint pár rejtett kamerával készített képet férfimosdókból. Az ügyben szakértők segítségét kérték és a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) paranormális jelenségekért felelős osztálya vette át az ügyet. Fox Mulder és Dana Scully ügynökök vezetésével. Sikerült megszereznünk pár bejegyzést az eddigi jelentésből:

"Nyomozásunkat B. Balázs legutóbbi tartózkodási helyén kezdtük meg a Karlstraße 39 alatt. A vele együtt lakó T. Angela és T. Jessica nem sokat tudtak elmondani B. Balázsról, utoljára akkor látták mikor kiszállt reggel a kocsiból iskolába menet. A szobája a lakás pincéjében található, nagynak mondható. Ahogy beléptünk a szobába különös szagra lettünk figyelmesek amik részben a fotelon található zoknikból és boxerekből áradt, részben pedig a zöldes-lilás színben pompázó szendvicsekből (1. kiegészítés - laborvizsgálati eredmények kimutatták, hogy félbehagyott dönerek voltak, nem pedig szendvicsek. Fox elrendelte az összes helyi török étterem kikérdezését). A falra egy pentagram volt felfestve, amiről Fox fel tudott vázolni pár elméletet.
A pentagramról készítettünk helyszíni fotókat és mellékletként a jelentéshez is csatoltam egyet. Maga az ábra rózsaszín rúzzsal volt felrajzolva.


A törzshelyére rátaláltunk ahol rendes esetben 12:45 és 14:10 között ebédel. A pincért (A. Oguzhan) ki tudtuk faggatni. Elmondása szerint semmi baj nem volt B. Balázzsal, mindig rendesen fizetett és távozáskor mindig köszönt. Sose gondolt volna rá, hogy képes dönereket ilyen körülményeknek kitenni. Mulder szerint a dönerek penészesítése és a helyszínen talált pentagram összefüggésbe hozható 9/11-el. A nyomozást az iskolájában folytattuk ahol szintén nem láttak eltűnése óta. (2. kiegészítés - B. Daniel iskolatárs látni vélte teleportálni 18-án szombat este az egyik helyi szórakozóhelyen a Stagában. Kérdésünkre, hogy milyen öltzéket viselt nem tudott kielégítő választ adni de az arcáról felismerte a keresett személyt. Nyomozásunkat épp ezért...."




Sajnos a bejegyzés csak idáig olvasható, a szöveg fennmaradó része titkosított. Munkatársaink ezekben a pillanatokban is dolgoznak a kód megfejtésén. Nekünk pedig itt marad a remény, hogy B. Balázs nemsokára hallatt magáról és újabb polgárpukkasztó részleteket tudhatunk meg németországi csereévéről.

1 megjegyzés: