vasárnap, november 07, 2010

7

Hihetetlen jo es ugyanakkor faraszto hetet tudhatok magam mogott. Eloszor is menjunk vissza szombatra, mikoris a ket legjobb (legidiotabb, legbetegebb) baratom meglatogatott. Mar jo ideje szerveztuk az Andris tudtan kivul mert 18. alkalmabol azt kapta, hogy meglatogat Mateval egyutt es csapunk egy laza hetveget. Szoval Tibibaval (Andris apuja akinek ezuton is szeretnem megkoszonni, hogy lehetove tette az utazast, ja es finom volt a marhaporkolt!) miutan az utolso GPS koordinatan is atragtuk magunkat es itthon is leszerveztem mindent, szombat delben euforikus allapotban vartam erkezesuket a heidenheimi palyaudvaron ahova sikeresen meg is erkeztek. El is mentunk a helyi uszodaba amirol mar korabban irtam, hogy oda jarok uszni. Volt mirol beszelni, mar nagyon hianyoztak. Kibeszeltunk minden temat a nemetekkel kapcsolatban (az Andris volt mar itt egy evet tolem nem messze Nürnbergben) csajokat, humort, szokasokat, szoval minden lenyeges temat. Azota nem rohogtem ilyen jokat miota kijottem, mert itt a humor kicsit maskepp van ertelmezve. Az a tipikus erzes mikor a tarsasagban valaki mond egy balfasz viccet es senki nem rohog, mert varja a vicc a folytatasat. Itt is ez van csak itt mindenki tudni rajta rohogni. Este a csaladdal tarsasoztunk tobbek kozott olyan jatekok vonultak fel mint a ki nevet a vegen meg a Scotland Yard. Gondolom a ki nevet a vegent mindenki ismeri, a nemet neve Mensch ärgere dich nicht ami annyit tesz, hogy az emberek nem bosszantanak fel. Valahogy igy nezek ki 5 perc utan:



Vasarnap egy etterembe mentunk Neresheimba aminek jo volt a kilatasa, konkretan egy templomra nezett de bemakkoltuk az idojarast is szoval tenyleg szep volt. Amugy minden faluban/varosban/tanyan van legalabb egy var/kastely/templom/szekesegyhaz/szabadsagszobor amit feltetlen meg kell nezni es lehetoleg orakat meselni rola. Kerdezni mar semmit nem merek, kb az ongyilkossaggal erne fel es nem szeretnek feltetlen a pokolra kerulni. Az egyetlen ami megmozgatta a fantaziam az az ulm-i szekesegyhaz a maga 161 meteres magassagaval.



Szuk 513 evig epitettek. A nap hatralevo reszere azt talaltam ki, hogy majd osszedobunk valami jelmezt, na ebbol az lett, hogy hasznaltuk a fekete feher hajsprayt amit vettem. Pedig volt mindenfele cukisag pl tengereszsapka, noi goth ruha, kiralykisasszony jelmez, meg kaktusz. Este 9 korul ertunk Steinheimba, azthiszem 11-kor tudtunk bemenni ugyanis hozzavetolegesen 1000 ember allt elottunk es 1100-at engedtek be. Eletemben nem fogtak meg meg ennyiszer a seggem egysegnyi ido alatt. Ha voltal mar egy tisztessegesebb metalkoncert elso soraiban akkor tudod mirol beszelek. A buli jo volt, a beoltozest a tobbi ember se vitte tulzasba szoval a feher hajunkkal meg egesz ki is tunhettunk.



Itt eppen nagyon nyomjuk Andrissal, az itteni "techno"-nak csufolt valamire (most elvesztettem az olvasoim felet..) Ehhez kell ketto abbol a specialis italbol amit ittletem miatt nem irhatok le, de igy nez ki:



Nos ez lehet paradicsomle is, meg vernarancs, piros grapefruit vagy ficken de aki ra akar jonni az igazsagra az jojjon el es ismerje meg ezt a roppant erdekes kulturat. Egy valamivel szalonkepesebb kep rolunk, a bal oldalamon egy braziliai cserediaklany mellette pedig a szinten brazil de-nem-cserediak lany. Pfuff. Jobb oldalamon pedig a kovetkezo exem:



Mate a szemelyisegi jogaira hivatkozva nem allt be. Ezidaig nem nyilatkozott egyebet. Miutan richtig kitancoltuk magunkat (nalunk cserkeszeknel ez a hajnal 1-et jelenti) erkezett el az ido a tavozasra. Egy utolso kepre meg elkaptuk a fotost, ide mar Mate is bemereszkedett:



Nos azt hiszem ez mindent elarul hogyletunkrol. Hetfon miutan kitaplaszkodtunk az agybol es lenyomtunk 3-4-5-6-7-8-9-10 menetet wormsben a pspmen mentunk fel ebedet gyartani az emeletre, mert beigertem, hogy osszecsapunk majd egyet. Sok gondunk nem volt az elkeszitessel mert Tibiba elozoleg megvette a marhat, levagta, feldarabolta, megsutotte vorosborban, hozzadobott mindent ami kell bele, becsomagolta, lefagyasztotta, szerintem meg az Andris taskajaba is o juttatta be, tehat nekunk az volt a feladatunk, hogy felolvasszuk. Na akkor ki csinalt mar ilyet? Hat en ismerek valakit aki hallotta, hogy valaki mar latta, hogy csinaljak szinten voltunk, odaig fajult a dolog, hogy Andrisnak fel kellett hivnia anyujat, hogy ugyan mit kell vele csinalani es ugy egy oraval kesobb mikor megtalaltuk a takareklangot az elektromos fozolapon keszen is voltunk.



Tehat ezen a kepen latszik a tudas, en csinalom azt amit az Andris mond mikozben vakarja a fejet es probalja kitalalni, hogy mi legyen, a Mate pedig betegre rohogte magat rajtunk de azert jolesett, hogy tartotta bennunk a lelket. Este lazulas, wormsozes, videokat nezes (2girls1cup haha). Kedden egesznap utaztunk, egy orank volt a varosban, utana tobb mint 2 ora mire Stuttgartba ertunk a repterre, es nekem jonnom is kellett vissza mert megint 2 ora ut hazafele. Mivel tudom, hogy mennyire szeretitek a kepeket ezert nagyfelbontasu kamerankkal sok szines es valtozatos kepeket keszitettunk, nem csak rolunk:

Tehat ez a varosban, indulas elott:



Atszallas kozben Ulmban:



Miutan majdnem lekestuk a csatlakozast:



Mikor megtudtuk, hogy a Mate dendrofil:



Ez az az allomas ahol a masodik atszallasunk volt, es konkretan ugy szalltunk le, hogy a Mate probalta kibetuzni a tokeletes delnemet akcentusaval a varosnevet, hogy ez neki milyen ismeros, mintha idefele is erre jottek volna. A vonat kb 10 masodpercig all Mate 5-ot elhasznalt en 2-t mire realizaltam az esemenyt, tovabbi 2,5 mp pedig arra ment el, hogy minden cuccot felmarkoljunk.



Mely nyomot hagyott bennunk az allomas.. de mar a neve is sokat sejteto. Vegulis egyben elertuk a repteret ahol meg veluk voltam a becsekkolasnal aztan romantikus bucsut vettunk.



Meg egy kep amin mindharom dalia rajta van, a moment mikor felkoszontottuk őFaragóságosságát.



Szerdan a pspmet nyomkodtam, nem volt semmi extra. Csutortok estetol szombat estig viszont reszt vettem a nemet nemzeti uszoversenyen mint segito szal reggelire, ebedre es vacsorara 2000 nemetnek es tovabbi 199 segitonek toltogethettem almalevet, spezit (cola fanta mix), valami bio lottyot amit meg a haborubol tarthattak meg kifaggatasi celokkal az ize alapjan, multivitamint meg narancslevet. Eleg sokaig tartott mindharom eveszet mert nekunk kellett a programokhoz igazodni es nem forditva. Szoval Hansnak reggel 6kor volt az elso versenye ami miatt nekem reggel 5kor mar ott kellett lennem a helyszinen es felelmet nem ismerve tolteni a piakat muanyagpoharakba, hogy toleljuk a zombihorda reggeli tamadasat. Tehat Hansnak reggel 6kor de Günthernek csak 10kor volt az elso versenye ezert o nem fog koran felkelni etkezesi celok miatt de nekem ezert ott kell allni es varni Günthert, hogy elfogyassza a reggeli narancslevet. Igazabol buli volt az egesz meg en voltam az egyetlen srac beosztva 20 csaj melle a konyhaban szoval nem panaszkodtam plusz az italtoltogetesbe bele lehet feledkezni (vegen mar a percenkenti 30 is ment volna). Minden este volt diszko szoval kb 4 orat aludtam az egesz sztori alatt es mint segitok minden kajat, piat ingyen kaptunk szoval meg se alltam a nyolcadik ... csokistejemig. Sok uj embert sikerult megismernem es vegre nem csak svab nemetet hallottam. Kepeket majd facebookra rakok fel mert meg nincsenek feltoltve az oldalra, plusz van egy video amit nagyon meg akarok szerezni mert egy kulon bejegyzest tudnek rola irni a helyi humorrol.

Anna / /( . Y .)\ \

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése